MANİSA / TURGUTLU - İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuz öğrencilerine Turgutlu Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından trafik eğitimi verildi. Öğrencilerimiz sunumu dinledi ve daha sonra merak ettikleri soruları sorarak bilgilendi.

Nis

104. YILINDA ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çocuklara armağan ettiği "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" hepimize kutlu olsun.

Mrt

İşte Çanakkale Savaşı; ülke topraklarını Vatan yapmak yolunda akıl ve iman gücünün birleşerek, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı muhteşem bir zaferdir. Türk Milletinin Çanakkale’de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş muhteşem bir bağımsızlık mücadelesi örneği ve bir insanlık dersidir. Çanakkale Zaferi vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk ulusunun zaferidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ sözlerinin vücut bulduğu bu zafer, Türk milletinin istiklali, istikbali ve vatanı uğruna neleri feda edebileceğinin en bariz göstergesidir. Hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyen, düşmanı bile kendine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız elde ettikleri bu zafer ile milletimizin hatta coğrafyanın kaderini değiştirmiştir.

Türk Milletinin tüm unsurlarıyla Çanakkale’de verdiği bu mücadele, sadece dünya tarihi üzerinde yarattığı etki ile değil, Türk savaş sanatını uygulama tarzı, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere ön plana çıkardığı kahramanlar ve askeri dehalar, Türk Milleti’nin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sırasında tezahürleri bakımından dünya savaş tarihinde örneği olmayan bir olaydır. Çanakkale Zaferi, milletimizin Anadolu topraklarındaki serüveninde ve buraya tutulmalarında Malazgirt Zaferi, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşu, İstanbul’un Fethi ve İstiklal Savaşı gibi tarihimizi değiştiren en önemli hadiselerden bir tanesidir.

Çanakkale’de ülkenin her köşesinden aynı amaç için bir araya gelen yüz binlerce Mehmetçiğin verdiği emsalsiz irade, Millet olma bilincinin tohumlarını atarak, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve Cumhuriyetin kurulmasına zemin hazırlamış ve bu toprakları bize vatan yapmıştır.

Bugün bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarında, canımızdan, malımızdan emin olarak gurur ve onurla bağımsız bir hayat sürüyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.

Bu nedenle, vatan topraklarının ve bağımsızlığın korunması için nasıl bir savaşın verildiğini Millet olarak hepimiz anlamalı, bizlere bu güzel yurdu miras bırakan atalarımıza ve şehitlerimize karşı olan sorumluluklarımızı idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı borç bilmeliyiz.

Vatan sevgisinin ve vatan toprağının, aziz milletimiz nezdindeki kutsiyeti, şehitlerimiz ve gazilerimiz tarafından tasdik edilmiş bir gerçektir. Cennet vatanımızın her karış toprağı; canlarını hiçe sayan şehitlerimizin, cansiperane vazife anlayışı sergileyerek görev yapan gazilerimizin ortaya koydukları eşsiz kahramanlıklar sayesinde, bizlere huzur içerisinde yaşayacağımız bir vatan kılınmıştır.

Hakkı hâkim kılmak, şerre, fitneye ve fesat tohumlarının yayılmasına mâni olmak üzere gayret sarfeden, birlik ve beraberliğimizin devamlılığı yanında, milli ve manevi değerlerimizin muhafazasına da baş koyan aziz şehitlerimize layık olmak hepimizin ortak sorumluluğu ve ödevidir. Böylece şühedanın ruhu incinmeyecek, fedakârlıkları zayi olmayacaktır

Bu önemli günde okulumuzda Şehitlerimiz anıldı ve Çanakkale zaferi kutlandı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının kabulu kutlandı ve Mehmet Akif Ersoy saygı ve sevgiyle anıldı.

Mrt

Köksal mühendislik sahibi inşaat mühendisi ve C sınıfı iş güvenliği uzmanı İlhan KÖKSAL Okulumuz İnşaat Teknoloji öğrencilerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdi. Öğrencilerin işlerini yaparken dikkat etmeleri gereken kuralları ve güvenli şekilde işlerini yapmaları konusuında bilgi verdi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından kendisine çok teşekkür ederiz.

Şbt

MESLEK TANITIMI KAPSAMINDA GAZİ ORTAOKULU 8. SINIF ÖĞRENCİLERİ OKULUMUZU VE MESLEK ATÖLYELERİNİ GEZDİLER.

Şbt

Bakanlığımızın Cedes-Degerler eğitimi projesi kapsamında Turgutlu mezarlığındaki sehitligimizi öğrencilerimiz ile ziyaret ettik.

Eyl

2023 EYLÜL DÖNEMİ SORUMLULUK SINAVARI ÖĞRENCİ LİSTESİ VE SORUMLU OLDUKLARI DERSLER

Ara

Özel eğitim sınıfı ile İnşaat Teknolojisi Alanı öğretmenlerimiz rehberliğinde atölye önünde nivo ve mira ile kot (yükseklik) alma işlemi yapılmıştır. Değerli alan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

EĞİTİM, ÜRETİM VE İSTİHDAM MEB PASAJ'DA BULUŞUYOR.

Ekm

Okulumuz 9. Sınıf öğrencileri, "Kutup Araştırmaları" çalışmaları kapsamında küresel iklim değişikliğine yönelik bireysel önlemler almak ve karbon ayak izini azaltmaya yönelik yaptıkları çalışmalara ek olarak ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdiler.

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün onuncu yıl nutkunda "en büyük bayram" olarak nitelendirdiği Cumhuriyet Bayramımızı okulumuzda gerçekleştirilen öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katıldığı törenle kutladık. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ilan etmesi ile her yıl 29 Ekim günü ülkemizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde kutlanan milli bayramımızda ilçemizde gerçekleştirilen resmi geçit törenine okulumuz öğretmen ve öğrencileri katılım sağladı. Etkinliklere katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

Yeni eğitim-öğretim yılında ilk Okul Aile Birliği Toplantımızı öğretmenlerimiz ve velilerimizin katılımlarıyla konferans salonumuzda gerçekleştirdik.

Ekm

Okulumuz fen laboratuvarında proje tabanlı öğrenme ile Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri ünite kazanımları öğrencilere keyifli bir ortamda aktarılmakta ve güzel dönütler alınmaktadır.