MANİSA / TURGUTLU - İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

Şbt

İlk Türk-İslam eseri olan Kutadgu Bilig'in önemini öğrencilerimize anlattık. Eserdeki özlü sözlerin hayatımıza nasıl yön vereceğiyle ilgili beyin fırtınası yaptık. Bu kapsamda Kutadgu Bilig okumaları sonucunda öğrencilerimizden üç boyutlu dekoratif ya da kullanım amaçlı nesne tasarlamalarını ve bu nesnelerin üzerine okumalar sırasında en çok beğendikleri cümleyi yazmalarını veya bu cümleleri resmetmelerini, karikatürize etmelerini istedik.

Şbt

Divanu Lügati't-Türk'ün Türk dilinin gelişmesindeki rolü öğrencilerimize anlatıldı. Kaşgarlı Mahmut'un dilimize katkıları ve yaptığı sözlük çalışmasının önemi paylaşıldı. Bu kapsamda öğrencilerimizin Türkçeyi doğru kullanmalarını sağlamak ve yazılı anlatımlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen Divanu Lügati't-Türk hakkında özgün deneme yazma yarışması duyurusu yapıldı.

Şbt

"Safahat Okumaları" kapsamında "Safahat Sözlüğü"nde geçen kelimelerden cümle oluşturma etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz tarafından oluşturulan özgün cümleler yarışma kapsamında toplandı.