MANİSA / TURGUTLU - İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılında Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesinde 120 öğrenci ile hizmete girmiştir. Öğrenciler Ders yılının birinci döneminde Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesinde Eğitim Öğretim görmüşlerdir. Şubat 2009'da şimdiki okul binamızın inşaatı tamamlanarak öğrenciler şu anki binaya taşınmıştırlar. Okulumuzda kurucu Müdür olarak ihsan PEKZORLU görev yapmıştır.

Başlangıçta 10.000 m2 arsa üzerine tek blok olarak yapılmıştır. İl Özel İdaresi, Turgutlu Kaymakamlığı ve Turgutlu Belediyesi arasında 28/04/2010 tarihinde protokol imzalanmış ve  2010 Temmuz ayı içerisinde Atölye binalarının inşaatına başlanmıştır. Atölyeler 2 blok olarak yapılmış olup toplam 970 m2 kapalı alana sahiptir. 2021-2022 Eğitim öğretim yılında Tesisat Teknolojileri Alanı için okul öğretmenlerimizin çalışmaları ile bölge hayırseverlerinden toplanan yardımlar ile yeni atölye binamız hizmete girmiştir. 2011 Yılı Mart ayında Atölyelere taşınılarak eğitim öğretime başlanmıştır. 2012 -2013 Eğitim Öğretim yılının 1.döneminde Kantin binası için Turgutlu Eski Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan prefabrik binanın devri bedelsiz olarak yapılmıştır. Bu binanın okulumuz bahçesine kurulumu yapılarak tamamlanmış, 2021 yılında yeni binasına taşınmış, eski kantin binası kaldırılmıştır. 23 Mart 2013 tarihinde de Turgutlu Belediyesi tarafından yaptırılan Kapalı Spor Salonunun temel çalışmaları başladı. A blok bodrum katına Hayırseverimiz İnci ÜZMEZ'in eşi Niyazi ÜZMEZ  tarafından konferans salonu kazandırılmıştır. 2021-2022 Eğitim öğretim yılında hayırseverlerimizin de desteği ile yapılan yeni okul binamız da hizmete açılmıştır.

Okulumuzda Uygulanan Programlar:

Anadolu Teknik Lisesi

Teknik Lise

Endüstri Meslek Lisesi

Bu okul türlerinde 4 Alan bulunmaktadır. Bunlar;

• İnşaat Teknolojileri Alanı
  • Motorlu Araçlar Teknolojileri Alanı
  • Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme Alanı
  • Gıda Teknolojileri Alanı

2009-2010 yılında Teknik Lise bünyesinde Motorlu Araçlar Teknolojileri Alanında Otomotiv Elektromekanikerliği dalı açıldı. 2011-2012 yılında Teknik Lise Bünyesinde İnşaat Teknolojileri Alanında "Mimari Yapı Teknik Ressamlığı" dalı açılmıştır. 2010-2011 yılından itibaren Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme alanında alt dal olarak "Klima Sistemleri" açılmıştır. Okulumuzda 2011-2012 Eğitim Öğretim yılından itibaren Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının İklimlendirme dalında Anadolu Teknik Lisesi açılmıştır. Endüstri Meslek Lisesinde ise İnşaat Teknoljisi Alanının "Yapı Yüzey Kaplama" ve "Yapı Yalıtımı" dalları ile Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında "Otomotiv Gövde Elemanı" dalı açılmıştır. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda Gıda Teknolojileri Alanı açılmıştır.

Yayın: 07.12.2022 - Güncelleme: 07.12.2022 13:10 - Görüntülenme: 192